Pups

Geschiedenis
Omdat we heel graag een keer een nestje wilden, zijn we in 2005 op zoek gegaan naar een mooi gezond hondje uit goede lijnen qua gezondheid en karakter.
We kwamen terecht bij Bart en Jaqueline Denissen, zij voeren de kennelnaam ‘Shepherd’s Dream’. In juli 2006 kregen zij een nestje van Job en Judy, 2 tophonden, waarmee ze veel shows hebben gewonnen.
Bart heeft ook bewezen dat showhonden wel schapen kunnen drijven, hij geeft regelmatig demonstraties met zowel Job als Judy.
Uit dit nestje kregen wij Cassie, een mooi hondje met een pittig karakter en een all-round werkvermogen. Ze is heel slim en vindt alles leuk om te doen: schapendrijven, behendigheid, treibball, GG.

Zorgvuldig zochten we naar een goed bij haar passende reu, uit gezonde lijnen en met een prettig karakter. De eerste keer was dit Charouska Ego Tripper in 2009 en de 2e keer vonden we dit in Yahto from Forever Clever in 2011.

Op 9 mei 2012 heeft Joy het eerste nestje gekregen. De vader van de pups is Solo van Ineke Neve uit Terneuze. Voor meer informatie zie: Planning Pups, Nieuws en Fotoalbum “pups 2012”. 

Wij zijn dan ook selectief met het plaatsen van de pups, het is voor ons belangrijk dat ze een goed tehuis krijgen. We kijken niet alleen naar de mogelijk nieuwe baasjes en naar wat zij van een hond verwachten, maar ook naar de omgeving waarin ze worden geplaatst. Dit doen we om er voor zowel de nieuwe eigenaar als voor de pup een succes van te maken. Een hond is geen speeltje maar een levensgezel en elk ras heeft z’n specifieke eisen en gewoonten. De Border Collie is een slimme hond, die naast regelmatige beweging (los rennen, niet een wandelingetje aan de riem) ook met zijn hoofd moet werken, hij wil actie en vraagt om een actieve baas.

Al onze pups worden ingeënt, ontwormd, gechipt. Ze krijgen een stamboom en copieën van alle relevante gezondheidstests van de ouders. Ze groeien op bij ons in de huiskamer, voor ons plezier en voor maximale socialisatie in de eerste paar weken van hun leven.

Reacties zijn gesloten.