Even voorstellen

Border Collies van ‘Loil’s Bosslag’ is een hobby van Hetty en John Dijkman uit Loil (bij Didam in De Liemers). Op vakantie in Wales eind jaren 90, zagen we op een country fair hoe Border Collies ingezet werden bij een wedstrijd schapen drijven. Vanaf de top van de heuvel werden 5 schapen door de handler, die beneden stond, in samenwerking met zijn hond, tussen hindernissen door naar de pen aan de voet van de heuvel gebracht. Een geweldig gezicht, deze samenwerking tussen mens en dier. De liefde voor de Border Collie was bij ons geboren.

Direct gingen we op zoek in Wales naar een Border Collie en vonden een pup, Megan, die meteen mee ging richting Holland. Naar puppyles en vervolgtrainingen, behendigheid en ja hoor het virus sloeg over naar onze beide dochters. Ook zij kregen een Border Collie pup en gingen ermee aan de slag. Wij wonen net buitenaf in een boerderij woning met voldoende ruimte voor ons en onze honden, het zijn er inmiddels 6, die allemaal bij ons in huis wonen en ook vaak onze bank in beslag nemen.

Border Collies houden en er mee werken is een geweldige belevenis en geeft je voldoening, afleiding van het drukke leven, vriendschap van je hond(en) en respect voor de natuur. Inmiddels is de veestapel gegroeid met kippen, konijnen, 2 katten voor de muizen en jawel schapen! In onze roedel, inmiddelsĀ 6 honden, hebben we 2 mooie teefjes waarvan we af en toe een nestje hebben. In de toekomst zal ook van de nieuwste aanwinst, een blue merle, geprobeerd worden een nestje te krijgen. Wij nodigen je uit om je op onze site verder te oriĆ«nteren. Heb je vragen, voel je dan vrij om ons te bellen of te mailen.

Rond 11 mei 2012 zijn er pups van Joy.

Zie onder: Planning Pups.

Reacties zijn gesloten.